Christmas Joy

20.12.2014. to 08.01.2015.

Promotion of family and festive values, creating the festive atmosphere for children for whom it was denied, financial assistance to individuals in the community who need it most.


20.12. – Sweet party

The project was opened with a party that was organized at BASSIC bar with the aim of collecting sweets for children, which are supposed to stay for the New year’s eve in pediatrics ward, children who are staying in the safe house and NGO "Zona" (an association of parents of children with special needs). At the entrance, visitors left candy or donations. The audience was presented the program and project objectives and what we wanted to achieve. On the 31st of December at the children's ward we organized a play and socialized with kids while president disguised as Santa Claus presented gifts.

31.12. – 8.1. – Winter booth

The project was continued with organization of the booth in the city’s main street where we sold mulled wine, hot chocolate and cookies to citizens which visited it. The main aim was to raise funds for the Zrenjanin Grammar School pupil Sara Viskovic who is suffering from cancer. The secondary objective was to promote the rotary movement and our club to citizens through direct contact and conversation. The whole project was assisted by volunteers from Sara’s class.

Datum izvođenja akcije:

22.09.2013

Naziv akcije:

Rotaract paintball turnir

Cilj

Sportsko nadmetanje i druženje između Rotaraktovaca iz cele zemlje.

Opis

Rotarakt klub Zrenjanin je dana 22.09.2013 godine organizovao drugi „Rotaract paintball turnir“ na kome je prisustvovalo oko 30 lica. Turnir je organizovan na Motelu „Šumice“ u Zrenjaninu. Celodnevno druženje uveličali su klubovi iz Novog Sada, Subotice, kao i volonteri terenske jedinice Crvenog krsta i članovi Rotary kluba Zrenjanin, a sam Klub je učestvovao na turniru sa jednom ekipom. Ukupno je učestvovalo 4 ekipe: prvo mesto zauzela je ekipa iz Novog Sada, drugo mesto Zrenjanin, a treće Subotica.

Učesnici su imali prilike da se oprobaju u ovom specifičnom sportu u vernoj simulaciji ratnih uslova ,pod punom borbenom opremom. Posle turnira priređena je večera za sve prisutne, a u pauzi mečeva organizovano je nadmetanje za najmlađe posetioce turnira koji su u pratnji roditelja takmičili za simbolične nagrade.

Rotarakt Klub Zrenjanin se nada da će ovo prerasti u tradicionalno druženje i da će vremenom postati nezaobilazna aktivnost u Rotaraktvskom godišnjem kalendaru.

Organizacioni odbor turnira se posebno zahvaljuje: Industriji piletine „Perutnina Ptuj“, Momčilu Draiću,Mišković Goranu,Vulkanizeru „Vulco“,Dušanu Vuletinu,Gradskoj kafani „Stara Zanatlija“.

Datum izvođenja akcije:

16.12.2011.

Naziv akcije:

Slatka žurka

Cilj

Prikupljanje saltkiša za pravljenje novogodišnjih paketića deci koja se nalaze na lečenju u okviru dečjeg odeljenja opšte bolnice „Boško Jovanović“ u Zrenjaninu.Zimska humanitrana akcija je izvedena u ugostiteljskom objektu „Mistik“, koji je i jedan saradnika u oroganizovanju ovog događaja zajedno sa novosadskim bendom „Sold out“ koji je zabavljao goste. Žurku posetilo oko 250 ljudi. Prikupljena novčana sredstva i slatkiši su upotrebljena za kupovinu slatkiša, a paketići su podeljni 31.12.2011. godine.

Datum izvođenja akcije:

28,29,30,31.12.2011, 05.01. i 06.01.2012.

Naziv akcije:

Božićni štand

Cilj

Prikupaljnje novčanih sredstava koja će biti donirana u svrhu finasiranja medecinskih tretmana Knežević Milci i Milošev Dajani (6) iz Zrenjanina koja ima. Opis: Akcija je izvedena u ulici „Kralja Aleksandra I Karađorđevića u Zrenjaninu i predstavlja 3-ću humanitarnu zimsku akciju „Rotarakt kluba Zrenjnin“. Članovi Kluba su ovom prilikom po simboličnim cenama sugrađanima prodavali kuvano vino, čaj i toplu čokladu, koji su prirpemani na licu mesta. Ovu akciju pomogli su: Grad Zrenjanin, „Gomeks D.O.O“, „Mlekoprodukt Zrenjanin“, „Klub vinara Zrnjanin“, kompanija “Dr. Oetker”, Rotari i Inervil klubovi iz Zrenjanina, kao i rotari klub “Arosa” iz Švajcarske. Stand je posetio i gradonačelnik Zrenjanina.

Datum izvođenja akcije:

Tradicionalna akcija koja sprovodi dva puta godišnje pred božićne i uskršnje praznike

Naziv akcije:

Korpa solidarnosti

Cilj

Prikupaljnje namirnica za socijalno porodice koje školuju najveći broj dece, na teritoriji grada Zrenjanina. Opis : Akcija Kluba se izvedeod je u objektu supermarketa „Total gomeks“ u periodu od. Saradnici akcije su tradicionalno su: kompanija „Gomeks“ iz Zrenjanina, i zrenjaniski Centar za socijalni rad.

Datum izvođenja akcije:

Tradicionalna akcija koja se sprovodi u Julu mesecu

Naziv akcije:

Vojvodina trip

Cilj

Upoznavanje gostiju članova Rotrakt klubova iz inostranstva sa znamenitostima grada Zrenjanina. Opis : U organizaciji „Rotarakt kluba Novi Sad akciji „Vojvodina trip” se priključio i Zrenjaniski rotarakt. Svake godine učesnici kampa provedu jedan dan u Zrenjaninu a praska je da poseta zapone na terenima golf kluba „Centar“ gde se gosti kratko upoznaju sa ovim sportom i imaju priliku da probaju da igraju, za tim se boravi na zrenjaniskom kupalištu „Peskara“ nakon čega sledi svečani prijem uz prisutvo rokovodstva Zrenjaniskog rotari kluba i predstavnika lokalne samouprave uz ručak i druženje, a na kraju posete gosti obilaze znamenitosti grada Zrenjanina.

Datum izvođenja akcije:

26.08.2011.

Naziv akcije:

Zrenjanin za Milicu

Cilj

Pikupljanje novlanih sredstava zapomoć u lečenju Milice Knežević.

Opis

„Rotarakt klub Zrenjanin“, „Zrenjaninski pokret za toleranicju“ i Fudbalski savez grada Zrenjanin, u saradnji sa „Rotari klubom Zrenjanin“ organizovali su ovu akciju sa željom i ciljem da pomognu Milici Knežević, rođenoj 1993. godine, iz Česterega koja je usled posledica teške saobraćajne nezgode zadobila kvadriplegiju Akcija je obuhvatala humanitarnu futsal utakmicu na terenu „Kristalne dvorane“ između KMF „SAS“ i reperezentacije Srbije i nastup poznatog estradnog umetnika Željka Vasića. Akciju je podržala i gradska uprava grada Zrenjanina i ista je bila uvrštena u redovan program najpoznatije zrenjaninske zabvne manifestacije „Dani piva“ Akciju su pomogli još i DOO „Diginet“ i s.t.r „Bul“. Sva sredstva uplaćena su na račun Milice Knežević.

Zrenjanin